Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Vaše mjesto za susret sa Bihorom
 
HomeHome  TražiTraži  RegistracijaRegistracija  Login  

 

 Povratak u buducnost

Go down 
AutorPoruka
kame
Broj komentara : 158
Join date : 2009-05-27

Povratak u buducnost Empty
KomentarNaslov komentara: Povratak u buducnost   Povratak u buducnost EmptyWed May 27, 2009 8:48 am

U Gornjem Bihoru sport je veoma nerazvijen. Postoji samo Fudbalski klub "Petnjica" koji je osnovan 1977.godine i skuplja oko sebe omladinu ovog kraja. Klub je osnovan poslije odličnognastupa omladinskog sastava iz Gornjeg Bihora, koji je čak došao do finala opštinskog turnira u Ivangradu. Ivangradska "Sloboda" je 2.Jula 1977.godine u svom redovnom izdanju objavila tekst "Petnjičani najuspešniji u fudbalu". Iste novine su 31.Jula pisale: "Trijumf domaćina u Petnjici". Bila je je to izuzetno talentovana generacija mladih fudbalera, pred kojima je blistava fudbalska karijera
Povratak u buducnost Fk_petnjica_19771
Na tom Turniru su igrali: Meho Cikotić Ruždija (Raifov) Kršić, Nako (Ćerimov) Duraković, Zumber -Zuko (Ljutvijin) Muratović, Meho (Zaimov) Muhović, Nađžip (Avdulov) Čivović, Selmo (Rahov) Muhović, Nusret (Huzeirov) Skenderović, Muslija (Murselov) Kalić, Selmo (Rašitov) Šabotić, Misin (Šabanov) Muratović, Ramiz- Ratko (Šabanov) Muratović i dr.
Treba istaći da je to bio i ostao klub primjernog sportskog nadmetanja, drugarstvo i saradnje sa omladinom na širem prostoru. Osnovali suga profesor Bajram Ramilović koji je bio direktor kluba, Nasuf - Gošo (Jusov) Muhović. Imalo je još puno kvalitetnih fudbalera koji su tada igrali za FK Petnjica. Klub je danas podmlađen (kao što vidite na slici) i očkuje se veliki uspjeh
Povratak u buducnost Fk_petnjica

Damir Zejnilović (gol.)
Muratović Anel
Rujović Sadat
Latić Arnes
Adrović Nermin
Tiganj Džemal (kap.)
Muratović Adel
Tiganj Kemal
Adrović Emil
Muratović Haris
Rebronja Almir
Latić Irfan (gol.)
Ramčilović Mensur
Muhović Alen
Agović Nusret
Šabotić Denis
Muratović Aris
Korać Emil
Aleksandar Bugarin (Trener)


Dolaskom Aleksandra Bugarina na mjesto trenera porasle su i ambicije kluba. Ekipa koja je predhodnu sezonu, prvu nakon 9 godina pauze, završila na solidnom 5 mjestu i pokazala da će bodove iz Petnjice uzeti samo rijetki, zacrtala je pred sobom novi cilj – plasman među 3 najbolje ekipe regije, a ako se ukaže prilika napad i na sam vrh.Ovdje treba napomenuti da je uprava kluba na čelu sa Rifatom Ramčilovićem, Ibrom Rastoderom, Zenom Rastoderom i drugima, u saradnji sa Opštinom Berane i mnogim drugim sponzorima i priateljima kluba obezbijedila, koliko je bilo moguće, bolje uslove za rad kluba.Vidna su poboljšanja na samoj infrastrukturi, završena je zaštitna ograda i svlačionica dovedena u red, a vidan je i napredak u samoj organizaciji kluba.Jesenji dio sezone je protekao uspjesno Petnjica je zauzela 2 mjesto, odmah iza Polimlja. A interesantan je podatak da je izgubljen samo 1 meč, a ukupno primljena samo 3 gola na ( 8 odigranih utakmica). Kvalitet je naročito došao do izražaja na domaćem terenu, gdje je Petnjica bila neprikosnovena. (primljen je samo 1 gol).U nastavak prvenstva Petnjica ulazi sa najvećim ambicijama, borba za 1 mjesto u regiji i ulazak u barž za drugu ligu. U klub su došla i 3 nova igrača: Šćekić Nenad, Agović Elvis i Skenderović Haris. Da je trener Aleksandar Bugarin dobro radio u zimskom pripremnom periodu pokazuju i kontrolne utakmice sa drugoligašima, Ibrom iz Rožaja i Beranama. Sa Ibrom je Petnjica remizirala 1 : 1, a Beranci su pognute glave napustili Gusare, poraženi su 2 : 1.I ove, kao i prosle godine Petnjica nastavlja dobru praksu saradnje sa klubovima iz okruženja. Prošle godine je uspostavljena saradnja sa N. K. Behar iz Vitomirice, a ove godine sa Sarajevskim – F.K. Butmir.
A tu je i nezaobilazna utakmica sa našom dijasporom, koja već prerasta u tradicijui i igra se svake godine krajem jula mjeseca.Naš fudbalski klub ne zaboravlja ni najmlađe. Oko 20 mališana svakodnevno radi sa svojim trenerom Nerminom Adrovićem, nebi li u narednom periodu postali okosnica kluba.
Na vrh Go down
 
Povratak u buducnost
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
 :: Sport-
Idi na: